Hvis du skal vælge nye gardiner til dit hjem, kan man ofte opleve, at det er svært at vælge gardiner, der passer ind, fordi man ikke ser gardinerne i hjemmet. Det problem kan man dog hurtigt løse ved at flytte gardinindkøbet hjem til dig selv. Det kan du med en gardinbus, som du kan bestille på gardinbus.nu. Det kan du læse mere om her. 

Hvad er en gardinbus? 

En gardinbus er en bus, hvor de har pakket en prøve af alle deres gardiner, og så kører de hjem til dig, så du kan vurdere gardinet og farverne i dit eget hjem. De kommer med alle deres forskellige typer gardiner og gennemgår sammen med dig det eller de rum, hvor du gerne vil have nye gardiner. Herefter vælger du hvilke gardiner du vil have, hvorefter folkene fra gardinbussen vil måle op, så gardinerne kommer til at passe perfekt. Til sidst vil dine gardiner blive produceret og monteret. 

Hvorfor vælge gardinbus.nu? 

Gardinbus.nu kører i Jylland, hele Fyn og hele Sjælland. Det er gratis og uforpligtende at få besøg af bussen og få rådgivning i forhold til valget af gardiner. Gardinbus.nu har også et stort netværk i branchen og kan derfor love, at du næsten kan få det lige som du vil. Derudover vil der blive målt op for dig af professionelle, så du ved, at dine gardiner kommer til at passe perfekt.  

Valg af gardiner 

Gardiner kan faktisk være med til at gøre en stor forskel i et rum. Både farver, materialer og type gør en kæmpe forskel på indretningen, stemningen og belysningen. Når du skal vælge gardiner, skal du være opmærksom på, hvor meget lys, du vil have, gardinerne lukker ind. Du kan få gardiner, der mørklægger helt, men du kan også finde forskellige grader af lysindfald. Hvis du gerne vil have helt mørklagt, skal du også vide, at du også kan få mørklægningsgardiner i andre farver end sort. Nogle gange kan det også være, at gardinerne er primært for at være æstetiske, og i sådanne tilfælde vil du selvfølgelig ikke behøve skulle gå op i andet, end hvad du synes er pænt.  

Hvis du gerne vil have gardiner i flere rum, kan det give ro og orden, hvis du vælger den samme type gardin i alle rum. Med type menes f.eks. rullegardiner eller stofgardiner. Hvis du har rum med dårlig akustik, kan det også være en god ide at vælge stofgardiner, da de kan være med til at forbedre akustikken.  

Når du så skal vælge farver, er det en god ide at tænke over rummets størrelse. Som hovedregel vil mørke farver få et rum til at virke mindre og mørkere, hvilket kan være med til at skabe en mere hyggelig stemning, og lys farver vil få et rum til at se større ud og mere rummeligt. Derudover er det smart at tænke over din generelle indretningsstil. Hvis du godt kan lide det mere neutrale, så er det måske bedst at gå med hvide, grå eller beige gardiner, men hvis du er glad for farver, er det meget sjovt også at få farvede gardiner.