Søvn er utroligt vigtigt for enhver. Det er her, kroppen er helt i hvile, og hjernen får mulighed for at bearbejde alle dine oplevelser. Hvis ikke du får sovet nok, så kan det have store konsekvenser både fysisk og psykisk – derfor er det vigtigt, at du prioriterer din søvn og sørger for, at du sover ordentligt.

Hvis du ikke sover særligt godt, så er der nogle ting, som du kan gøre for at optimere din søvn. Læs mere om dem lige her.

Sørg for at din seng er i orden

Sengen er det vigtigste for, at du sover godt. Derfor er det vigtigst, at du har en ordentlig seng, men også at du har ordentligt sengetøj. Hvis du har sengetøj i et materiale, der ikke passer til dig – eller sengetøj i dårlig kvalitet – så får du det nemt alt for varmt, og du risikerer at vågne op, fordi du er helt gennemsvedig. Invester i stedet i sengetøj i ordentlig kvalitet som for eksempel Juna sengetøj hos Rikki Tikki.

Juna sengetøj er i en god kvalitet, der sikrer, at du kommer igennem natten med en behagelig temperatur. Dermed sover du også bedre med Juna sengetøj, og du vil føle dig mere veludhvilet, når du vågner om morgenen.

Indret dit soveværelse med afslappende elementer og farver

Indretningen af dit soveværelse har også stor indflydelse på, hvor nemt du har ved at falde i søvn. For eksempel er stærkt lys og farven gul ikke særligt gode i soveværelset, fordi de minder din krop om dagen, hvor den har brug for energi. Vælg derimod nogle lidt mørkere eller mere neutrale farver, der har en afslappende effekt.

Juna sengetøj fås i mange forskellige farver og med mange forskellige designs, så du kan vælge det, der passer bedst til din stil. Du kan også vælge Juna sengetøj, der passer ind i et soveværelse, der er indrettet for at have en beroligende effekt. Vælg juna sengetøj tilbud, hvis du gerne vil spare lidt.

Lav en fast aftenrutine

Kroppen har nemt ved at huske mønstre, og den reagerer ofte ud fra dem. Hvis du har en fast aftenrutine, så vil din krop begynde at slappe af, når du begynder på denne.

Din aftenrutine behøver ikke at være noget særligt som sådan. Det kan bare være et varmt bad fulgt op med en hudplejerutine og måske en kop te, mens du læser i sengen. Det bør være nok til, at din krop forstår, at nu skal den snart til at sove, og så begynder den at producere søvnhormoner.

Undgå opkvikkende elementer om aftenen

Mens en kop te og en god bog virker afslappende på kroppen, så har motion og skærme den modsatte effekt. Derfor er det en god idé at minimere denne type elementer om aftenen, da du ellers kan have svære ved at falde i søvn.

De fleste anbefaler, at du slukker for din telefon en time, inden du går i seng – eller i hvert fald undgår at bruge den.