Drømmer du om at indrette dit hjem med designklassikere, så er du ikke alene. Både unge og gamle har stor glæde af at indrette sig med klassikere, netop fordi en klassiker går på tværs af tid, generationer og smag.

Et godt valg kunne være en CH24 Wegner Y stol. Med en CH24 stol er der tale om en ikonisk stol, klassikeren over dem alle, der med sit tidløse design passer ind overalt. Y-stolen har fået sit navn, fordi ryg og armlæn kun består af ét stykke træ, hvorefter midterstykket i ryggen, formet som et Y, er monteret. Det er derfor nemt at genkende en Y-stol pga. det karakteristiske Y i midten. Sædet er håndflettet i papirgarn, så det er en større proces at fremstille en Y-stol.

Historien om Wegner

Den dansk-tyske arkitekt Hans Jørgensen Wegner tegnede Y-stolen tilbage i 1949 og den har været produceret lige siden. Wegner var endvidere uddannet snedker. Wegner står bag mange designklassikere og har bl.a. designet møblerne til Arne Jacobsens rådhus i Aarhus. Særlig kendt er han for sine stole, herunder Y-stolen, men også ”Den runde stol”, vakte meget opsigt og blev verdensberømt, da den blev brugt i en TV-debat mellem Kennedy og Nixon i 1960.

Wegner døde i 2007, 92 år gammel. Han designede stole indtil midt 90’erne, så han har været en produktiv herre, der fortsatte sit virke helt indtil omkring 80-års alderen.

I Wegners fødeby, Tønder, er det gamle vandtårn indrettet som Wegner museum. Her er der udstillet Wegner møbler på hver etage.

Komfort og æstetik

Y-stolen er, ligesom alle andre Wegner design, utrolig komfortabel at sidde i. Samtidig er den, som følge af de materialer, der er anvendt, både slidstærk og robust, så en Y-stol kan vare hele livet.

Udover at Y-stolen er fantastisk at sidde i, er den samtidig et kunstværk i sig selv og passer i ethvert hjem. I dag hvor næsten alt er tilladt i forhold til indretning kan møbelklassikere sagtens kombineres med moderne møbler fra Ikea eller industrielt design. Kun fantasien sætter grænser for, hvordan du ønsker at indrette dig. Og jo mere unikt og personligt, du indretter dit hjem, des mere spændende bliver det. Et hjem skal fortælle hvem, der bor i det og ikke ligne et billede fra et boligmagasin. Endvidere fås Y-stolen i forskellige farver og træsorter, ligesom sæderne også kan fås i flere design, så der er masser af muligheder for at ramme enhver smag.  

En investering for livet

Mange synes det er for dyrt at købe designklassikere, men de glemmer, at der kan være tale om en investering for livet. Designklassikere kan sælges for gode penge, også selv om de er brugte. Du skal derfor ikke ærgre dig og tro, at pengene er tabt, hvis du skal skille dig af med dit designermøbel. Du kan sagtens få mange af pengene hjem igen, særligt hvis dit møbel er i god stand.

Der har alle dage været stor efterspørgsel på designklassikere og besøger man loppemarkeder kan man være heldig at gøre et godt køb. Særligt hvis man selv har lidt fingersnilde og kan sætte en godt brugt stol i stand.