Hvis du er i gang med at renovere badeværelse, installere nye gulve, eller hvis du har et par fliser, der skal repareres i køkkenet, bør du overveje mosaikfliser. 

Mosaikfliser er ikke det første, folk overvejer, når de skal have nye gulve, men hvis du i forvejen har flise- eller klinkegulv, kan det faktisk være en flot tilføjelse! 

Udtryk din stil og et unikt design 

Mosaikfliser er selvfølgelig først og fremmest et udtryk af dit eget personlige design. De giver dig muligheden for at lave noget, der er helt unikt, og du kan bredde det ud i et større eller mindre omfang, alt efter hvad du ønsker. 

Der er mange måder at få mosaikfliser – du kan lave en mosaik af flere små flisestykker, eller du kan få individuelle fliser, som skal danne et flot, abstrakt mønster. 

Uanset hvad du vælger, vil det give et særligt præg i dit hjem. Du kan få flotte mosaikfliser i din entre, i dit køkken, på badeværelset, eller hvor du ellers har fliser henne. 

Søg gerne efter inspiration på nettet og planlæg frem, hvordan du vil have, din mosaik skal se ud. Så får du det flotteste og bedste resultat. 

Mådehold eller mønster 

Der er to måder at lave en mosaik med fliser. To kan lægge mosaikfliser med mådehold eller skabe et mønster. 

En mådeholdig mosaik er en mosaik i et afgrænset område, som bliver en accent i gulvet i stedet for noget gennemgående. Mosaikken kan være lavet af flere små flisestykker og danne et billede, eller det kan være noget abstrakt og simpelt. 

Du kan også skabe en mosaik på hele dit gulv, ved at lægge mosaikfliser i forskellige farver eller nuancer. Det skaber en gennemgående effekt, som kan være rigtig flot med den rette vejledning. 

Det er altid godt at konsultere en fliselægger, inden du går i gang. Hvis du ikke selv har erfaring med at lægge gulv eller fliser, bør du også ansætte noget til at gøre det for dig. Så er du sikker på, du får et godt og flot resultat, som holder længe. 

Mosaikfliser i historien 

Mosaikfliser er ikke en ny modedille, men er én af de ældste former for gulvlægning. Der findes mosaikker i gulvene på gamle templer, slotte og rigmandshuse, for ikke at tale om på gamle torve og gader. Mosaik har en rig og spændende historie, som især er udbredt i middelhavsområdet og Mellemøsten. 

Du kan se efter inspiration til dine egne mosaikfliser ved at se på de helt gamle, antikke, romerske og græske badehuse, eller se mod mere moderne designs fra Grækenland og Tyrkiet. Du kan også bevæge dig ud i mere moderne, nordisk tradition, hvor mosaikkerne er mindre, både i størrelse og pragt, men skal skabe et hyggeligt, næsten privat udtryk. 

Mosaikfliser er din måde at have det rigtig sjovt med dine gulve, så du får noget flot og nyt at se på. De vil kunne glæde dig i lang tid, og giver dit hjem et helt særligt og unikt præg.