Vores hjem afspejler hvem vi er, og derfor går vi meget op i, hvordan vi indretter os. Vi vil gerne følge tidens tendenser, og gennem senere år har vi oplevet en stigende interesse for at indrette sig minimalistisk med inddragelse af flere forskellige naturlige elementer, en tendens man kalder New Nordic. Men hvad indebærer New Nordic, og hvordan kan man bringe dette ind i sit eget hjem? Her følger fire bud på, hvad du derhjemme kan gøre for at følge tidens tendenser.

Lad lyset komme ind

Det er ikke kun møbler, du skal tænke på, når du indretter dit hjem. En lige så vigtig del er lys, og der skal gerne være en masse af det. En måde du kan sikre dette på er ved at have store vinduer i dit rum, hvor det naturlige lys kan komme ind. Hvis du har en terrasse, vil du med terrasse skydedøre få en masse lys ind i dit hjem, samtidig med du om sommeren vil kunne åbne helt op for dine skydedøre og gøre terrassen til en forlængelse af hjemmet. Find også gerne en masse andre lyskilder til de sene aftentimer, så du altid har et oplyst hjem.

Tag naturen med hjem

Ligesom vi mennesker har brug for lys, så har vi også brug for natur, hvilket du skal indtænke som en del af din indretning. I en travl verden med arbejde, børn og alt hvad der hører til, har vi sjældent tid eller overskud til at komme ud i naturen, hvilket ellers kan være rart og afstressende. En måde at løse dette på er ved at tage naturen med ind i sit hjem. Og hvis du nu tænker, at planter gang på gang dør for øjnene af dig, så start med kaktusser og sukkulenter, som ikke behøver lige så meget omsorg.

Indret med neutrale farver

Med New Nordic går man væk fra at indrette hjemmet med en masse farver. Selvom det kan lyde kedeligt og upersonligt, så har du stadig en masse muligheder for at lege med farvepaletten. En måde man kan gøre dette på er ved at gøre brug af kontraster, hermed får du bestemte dele af dine rum til at stå frem, selvom du ikke har gjort brug af nogen kraftige farver. Prøv f.eks. at finde møbler med farver fra naturen.

Møbler af træ er det nye sort

En nem måde at gøre dette, er ved at indrette sit hjem med møbler af træ. Find f.eks. et stort flot plankebord, hvor du kan samle hele familien. Det næste du gør, er at finde et sæt spisebordsstole, men i stedet for at finde otte ensfarvede stole, så prøv igen at indtænke brugen af kontraster og find spisebordsstole i forskellige nuancer. At have forskellige nuancer af træ skaber varme i rummet, samtidig med du beholder en enkelthed i din indretning, dog med en smule kant. Husk dog, at det er en balancegang, og at inddragelsen af for mange træmøbler vil kunne ødelægge æstetikken i din indretning.