Danskerne har spist mere ude i de seneste 10 år end nogensinde før. Det kan der være mange grunde til, men en af dem er helt sikkert, at vores hverdage er mere og mere travle. Mange har ganske enkelt ikke tid eller overskud til at lave mad fra bunden. Det er dog ærgerligt, for der er ingen tvivl om, at der er noget helt specielt ved selv at lave mad og blive dygtig i køkkenet. Først og fremmest er hjemmelavet mad som oftest både billigere og sundere.

Derudover oplever mange dog også, hvordan de bliver en del af noget større, når de dygtiggør sig i køkkenet. Pludselig kan man tale med, når bedstemor snakker om kagebagning, eller man kan finde gamle opskrifter frem og lave barndommens yndlingsretter.

Blenderen- Køkkenets uundværlige

Af de og mange andre grunde er det altså i højeste grad det være at lave tid til køkkenarbejde i hverdagen. Det kan du for eksempel gøre ved at indkøbe de helt rigtige køkken maskiner. Selvom du gerne vil tættere på din bedstemor i madlavningen, behøver du ikke at blande bolledejen eller snitte løgene som hun gjorde det i gamle dage. Med moderne køkkenmaskiner kan den slags nemlig udføres med et snuptag. Det betyder at din tid i køkkenet bliver skåret væsentligt ned, og at du i stedet kan fokusere på det sjove eller på at gøre maden ekstra velsmagende.

Er man ny i køkkenet, kan det dog være en udfordring at finde ud af, hvilke køkkenmaskiner faktisk er det værd. Desværre er der ikke en endelig liste, da det i høj grad afhænger af dine mål i køkkenet. Kommer du mest til at lave smoothies, eller står den dagligt på brun sovs? Alligevel er der et par køkkenmaskiner, som alle madlavningsentusiaster kan få brug for, og som er værd at have i ordentlig kvalitet. Det gælder først og fremmest blenderen. En god blender er en af de mest uvurderlige køkkenmaskiner i mange sammenhænge og kan drastisk afkorte tiden i køkkenet. Vælg derfor gerne en i god kvalitet, så den kan gøre arbejdet ordentligt og gøre det i mange år fremover. Har du større ambitioner i køkkenet, kan du dog også bare købe en food processer.

hjemmelavet mad

Røremaskine- Effektiv bagning

Bager du ofte, eller har du bare et ønske om det, er en god røremaskine også en af de køkkenmaskiner, du ikke vil kunne leve uden. Med en god røremaskine behøver du nemlig ikke stå at bakse med bolledejen. Så kan det godt være, at du ikke få lige så stærke bagerarme som bedstemor, men til gengæld har du rent faktisk tid til at lave dine egne boller. Igen er kvaliteten afgørende. Det er utroligt hvilken kraft der skal til for at kunne omrøre dej og lignende ordentligt, så sørg for en røremaskine med god kapacitet og rørekraft. Med bare de to køkkenmaskiner er du dog godt på vej til en mere effektiv tid i køkkenet.