Der er mange, der vælger at tage et sabbatår, når de er unge. Enten imellem deres gymnasiale uddannelse og deres videregående uddannelse, men også mellem deres bachelor og kandidat. Uanset hvornår du holder sabbatår, så er det en god ide at have nogle planer, så du ikke bare kommer til at gå i stå. Mangler du nogle ideer, så kan du læse med her, hvor vi kommer med tre bud, som du kan gøre brug af.

Tag på ophold i udlandet for unge

En af de ting, der er utroligt populære, er at tage på ophold i udlandet for unge. Det inkluderer nemlig mange af de elementer, som de fleste gerne vil bruge deres sabbatår på.

Et ophold i udlandet for unge kan se ud på mange forskellige måder. Det kan være et højskoleophold, hvor du er ude og rejse og samtidig modtager undervisning, men det kan også være en form for cykelferie. Der er også mange, der udbyder ophold i udlandet for unge. Du kan for eksempel tag på ophold i udlandet for unge med Try Medics og få en oplevelse med fokus på medicin. Det er den perfekte løsning, hvis du har interesse i medicin, men endnu ikke er helt sikker på, om det er det rigtige valg for dig. Her får du nemlig et lille indblik, uden at du skal gå all-in fra start.

Tag til udlandet med vennerne

Det kan også være, at du har en tæt gruppe af venner, som du gerne vil afsted med. Det er også en mulighed, når du holder sabbatår – såfremt dine venner selvfølgelig også gør det og ikke har andre planer.

Hvis du gerne vil til udlandet med vennerne, så er der faktisk også forskellige ting, som I kan give jer til. I kan både tage på ren badeferie, men I kan også kaste jer ud i for eksempel at tage et dykkercertifikat. Mange er også glade for at tage op i bjergene for at vandre, mens nogle helt fjerde meldersig frivilligt på et plejehjem.

Det er en god ide at kigge på alle jeres muligheder, så I ikke pludselig står og er skuffede over, at der var en mulighed, som I ikke benyttede jer af. Dog er der jo masser tid i løbet af et sabbatår, så I kan altid tage af sted igen.

Tjen ind til opsparingen

Mens du har gået på gymnasiet, så har du måske haft et arbejde ved siden af – og chancen for at alle de penge er væk, er ret stor. Når du får sabbatår, så får du mulighed for at arbejde på fuldtid. Derfor er det stort set umuligt at bruge alle dine penge, inden måneden er omme, og du får mulighed for at spare op.

Selv hvis du kan bruge alle dine penge, så bør du spare en stor del af dine penge op, da der altid er nogle udgifter i forbindelse med den næste del af dit liv – og her er det rart at være forberedt.