På mange moderne arbejdspladser er et skrivebord det vigtigste møbel, som medarbejderne bruger. For at forbedre medarbejdernes produktivitet og deres generelle trivsel er det vigtigt, at skrivebordene er indrettet på en fornuftig måde.

Det er ikke altid lige til

Der er flere komponenter, der bør tages i betragtning, når et skrivebord skal opstilles: Der skal tages højde for mange forskellige faktorer: placering af arbejdspladser og stole, tilgængelighed og organisering af forsyninger, brug af computerskærm, brug af tastatur og mus osv. Køb et flot skrivebord i dag.

Først og fremmest

Så er der selve skrivebordets ergonomiske indretning. Traditionelt betød dette, at man skulle have en stor arbejdsplads, hvor opgaver som for eksempel at skrive let kunne udføres med minimal belastning af kroppen; men med computeriseringen kom kravet om mere skrivebordsplads til at placere computerskærmen og tastaturet side om side, hvor de førhen var adskilt på to separate skriveborde.

For det andet

Så er det også vigtigt at have et overskueligt skrivebord, så man ikke bliver distraheret af rodede arbejdsflader. Det siges, at folk i gennemsnit tilbringer otte timer om dagen ved deres skrivebord, så et travlt skrivebord får dem til at føle sig overvældet og stresset. Et rent skrivebord får dem til at føle sig motiverede og produktive.

For det tredje

Så kan du også med fordel finde ud af om dit skrivebord skal have en hæve- sænkefunktion. Denne funktion er yderst brugbar , især når skrivebordet deles mellem to eller flere personer med forskellig højde. Så er der også ergonomien i stolen, som spiller en afgørende rolle for medarbejdernes komfort. Mange arbejdsgivere vil stille stole til rådighed, fordi de forstår, hvor vigtigt det er for deres medarbejderes velbefindende. Samtidig øger det også produktiviteten hvis medarbejderne ikke skal sidde og få ondt i ryggen, skulderen, albuen eller lænden på grund af de sidder dårlig ved deres skriveborde.

For det fjerde

Når du sidder foran din computer, er det vigtigt at sikre, at du sidder i den rigtige stilling for at undgå smerter eller ubehag. Du bør sidde så oprejst som muligt med fødderne fladt på gulvet og albuerne i en ret vinkel. Hvis du bruger et tastatur og en mus, skal du sørge for, at dine arme er parallelle med kroppen, og at dine hænder sidder godt på tastaturet og musen. Det kan være nødvendigt at justere stolens højde og afstanden til skærmen for at opnå dette.

Der findes flere former for skriveborde

Skrivebordsmaterialerne varierer, men de mest almindelige er træ, plast og metal. Træ er det mest traditionelle materiale, og det giver et naturligt udseende og en naturlig følelse. Plast er en nyere løsning, som er billig og nem at rengøre, vedligeholdelsen af plastik er også væsentlig mindre. Skriveborde af metal er holdbare og langtidsholdbare, men de kan være tunge og svære at flytte rundt på. Det kan derfor være problematisk hvis man skal have 200 nye skriveborde ind, da det vil tage væsentlig længere tid og mere mandkraft at få sat på plads.