Udendørs maling kan være en fantastisk måde at nyde den friske luft og solskin på, men det er vigtigt at vælge den rigtige tid på året. Sent forår, sommer og tidligt efterår har de bedste vejrforhold til udendørs maling med milde temperaturer og ringe risiko for regn.

I Danmark kan sommervejret dog være uforudsigeligt, så det er altid en god idé at tjekke vejrudsigten, inden du går i gang med dit projekt. Ved at planlægge i forvejen og være forberedt på alle slags vejrforhold kan du sikre, at din udendørs maling bliver en succes. Den letteste måde at give dit hjem et nyt og frisk look på er ved at give det et nyt lag maling. Få dit hus til at skinne igen og giv det hvad det fortjener, et nyt og frisk lag maling

Det perfekte vejr til udendørs maling giver et bedre finish 

Når det gælder udendørs maling, er der et par ting, du skal tage hensyn til for at få det bedste resultat. Først og fremmest er den ideelle temperatur til maling mellem 10 og 25 grader. Luftfugtigheden skal også være under 80 %, for at malingen kan tørre ordentligt. Desuden bør du undgå at male i direkte sollys, da dette vil få malingen til at hærde for hurtigt. I stedet er det sene forår eller den tidlige sommer ofte det bedste tidspunkt at male på, da du får mest muligt ud af årstiden og det gode vejr. Om efteråret kan du som regel stadig male, men på grund af den højere luftfugtighed på denne årstid vil du ikke kunne gøre det i så mange timer hver dag. Ud over at have godt malervejr er det også vigtigt at sørge for, at vejret er tørt både et par dage før og efter du maler. På den måde har malingen eller træbeskyttelsesmidlet de bedste muligheder for at tørre ordentligt.

Så meget udendørs maling skal du bruge

Når du maler dit hus udvendigt, skal du tage højde for, hvor meget maling du har brug for. Dette afhænger af størrelsen af din facade og af, hvor mange lag du skal bruge for at opnå det ønskede udseende. Som en tommelfingerregel kan du regne med, at en liter maling dækker 8-10 m2. Det betyder, at du skal bruge 10 liter maling for hver 80-100 m2 facade. Hvis du kun har planer om at male din facade én gang, burde dette være tilstrækkeligt. Men hvis du ønsker at opnå en mere holdbar finish, kan du overveje at påføre flere lag. Når din facade er malet, kan du forvente, at den kan holde i op til 10 år, før du har brug for et nyt lag. Ud over at være langtidsholdbar er denne type udendørs maling også modstandsdygtig over for vind, vejr og fugt – hvilket gør den til det perfekte valg til at beskytte dit hus mod elementerne.