Er du i gang med at indrette kontoret, og er du i tvivl om, hvilke kontormøbler du skal vælge? I dette indlæg vil vi hjælpe dig med at vælge de rette møbler til dit kontor. Vi kommer med forslag, som sikrer at du ikke glemmer noget undervejs i indretningen.

Få styr på de basale kontormøbler

Først og fremmest skal et kontor være praktisk, da det er et sted, hvor man skal kunne sidde og arbejde. Derfor skal der i første omgang være styr på de basale kontormøbler. Her er tale om de to vigtigste møbler: kontorborde og kontorstole.

Når det kommer til kontorborde og kontorstole, er det vigtigt at prioritere ergonomien. Det er vigtigt, at komforten er i orden, når man skal udføre sit arbejde i mange timer. I forhold til kontorborde, kan det derfor være en god idé at kigge nærmere efter et hæve sænkebord. Dette giver dig mulighed for at justere højden på bordet. Kontorstolen bør som minimum også kunne justeres i højden. Derudover er det en god idé at vælge en kontorstol, som har armlæn, da det giver mulighed for at hvile armene. Dette gør, at man slapper mere af i skuldrene, og man mindsker dermed sandsynligheden for at blive øm i løbet af dagen.

Prioriter et afslapningsområde

Hvis der er tale om et større kontor, kan det være en god idé at have et afslapningsområde, som kan bruges i pauser eller efter arbejdet. Når man arbejder på et kontor, er det vigtigt at man også får holdt nogle pauser, hvor man kan få slappet af i kroppen og hovedet. Her er et afslapningsområde genialt, da det lægger op til ren afslapning.

For at indrette det rette afslapningsområde, kan du med fordel kigge efter nogle sofaer, sækkestole eller lænestole. Dette giver mulighed for at sidde i en mere afslappet position, som giver dig mere energi sidst på dagen.

Skab en hyggelig stemning med indretningen

Foruden selve møblerne, er det også en god idé at indrette kontoret med nogle forskellige former for dekorationer, som kan skabe en hyggelig stemning. Dette er også med til at øge arbejdslysten i sidste ende.

En af de mest populære former for dekorationer, er planter. Og det er ikke uden grund. Planter er med til at give kontoret lidt kulør, og så har de også den fordel, at de frigiver ilt til rummet. Det er især rart, hvis man sidder flere på samme kontor.

Et andet sted, som ofte er oplagt pifte lidt op på et kontor, er væggene. På de fleste kontorer er væggene helt hvide, og de kan derfor godt bliver en smule kedelige at kigge på. Derfor kan det være en god idé at hænge et billede, en plakat eller andre former for vægdekorationer op på væggen. Det er med til at gøre kontoret lidt mere spændende at være på, og stemningen bliver også lidt hyggeligere.

Til sidst er det også værd at overveje, om man skal have nogle reoler stående eller hængende på kontoret. Det giver både noget opbevaringsplads, men det giver også mulighed for at have nogle pyntegenstande stående.