Sommerens lune dage er for alvor slut for året 2021, efteråret er over os, og inden længe banker vinteren på. Dette betyder naturligvis mørkere og koldere dage. Men med dage der bliver koldere og mørkere, skifter mange mennesker også deres fritidsaktiviteter ud, således at disse bliver ‘vintervenlige’. Her får du inspiration til hvilke spændende aktiviteter, du og familien kan nyde sammen i de kolde og mørke vintermåneder.

På med frakken og ud i sneen

Skulle vi være så heldige at få sne, så er der ingen tvivl om at dette skal udnyttes. For der findes et hav af muligheder for sjov og ballade her. Tag eksempelvis den gode gamle kælk og børnene under armen, og slå det indre barn løs på sjove kælkebakker i den flotte hvide sne. På den måde får alle en masse frisk luft, som ikke kun er godt for det mentale helbred, men også for det fysiske. Al aktivitet kræver dog en god vinterjakke, og har man børn er det særligt vigtigt men en god vinterjakke til børn, som kan holde dem varme og friske på trods af meget lave temperaturer. Med en lækker vinterjakke til børnene – og de voksne – kan der gives los på kælken uden de store bekymringer for sygdom. En vinterjakke til børnene kan også være nyttig, hvis man tager disse med ud til en omgang sneboldkamp. På denne måde sikrer man sig ovenikøbet at alle får rørt sig, og man kan måske endda tillade sig at skippe en træning eller to. Børnenes vinterjakke kan desuden, hvis det er en god en af slagsen, være nyttig hvis man tager dem med ud for at skøjte. Falder de på skøjterne, kan man være heldig, at vinterjakken tager en del af stødet.

Er man til noget lidt mindre fysisk hårdt, kan man også bygge snemænd eller igloer, som også kan være med til at styrke ens egne og børnenes kreative sider.

vinterjakke til børn

Ude godt men hjemme bedst

Selvom der er alle mulige spændende aktiviteter man kan lave udenfor, også om vinteren, så er vintermånederne også bare en rigtig god undskyldning til at råhygge og bruge en masse kvalitetstid med familien inden døre. Om vinteren kan man virkelig tillade sig bl.a. at lægge sig sammen på sofaen, se en god film og slappe af under et varmt tæppe. Måske med en varm kop the i hånden og nogle lækre snacks. Eller man kan smide et par hyggesokker på fødderne, lave varm kakao med flødeskum og finde de gamle brætspil frem. Vinteren kan, sjovt nok, stå i varmens tegn, i den forstand at man her virkelig har mulighed for at knytte tætte bånd med familien og sætte pris på familiens selskab. Man kan også vælge som mange andre familier gør det, i stedet for at se film, så starte på en serie sammen. På den måde har man en undskyldning for at være i hinandens selskab mindst én gang om dagen.