Efter at have klaret flere milepæle og overgange i jeres forhold er I endelig i stand til at nyde de behagelige faser af et partnerskab uden dramatik.

Men så, ud af det blå, foreslår din partner parterapi. Din mave synker og du tænker, at der må være noget galt! Eller er der noget galt?

Før du afviser, drager forhastede konklusioner eller overvejer, hvordan I skal dele jeres samling af kaffekrus op, bør du tage et øjeblik til at udvide dit perspektiv. Her er der 3 grunde til at gå til parterapi København.

1. I kan udforske personlige problemer i jeres partners tilstedeværelse.

Det kan føles skræmmende at begynde på den terapeutiske proces, især hvis det er første gang, eller hvis du tidligere har haft negative erfaringer med terapi.

At have støtte fra en person, du har tillid til, ved din side, mens du deler detaljer om din traumatiske fortid eller nagende frygt for fremtiden, kan være enormt betryggende.

Der er intet mere helbredende for dit mentale helbred end et støttende forhold. At føle sig støttet af en person, du holder af, reducerer kroppens sympatiske (kamp/flugt) reaktion på stress, så du kan operere fra et sikkert sted.

Når du føler dig tryg i dit sunde forhold, hjælper din parasympatiske (hvile/fordøjelsesreaktion) reaktion med at aktivere en mere rolig, konstruktiv og kreativ tilgang til livet.

Find parterapi i København her og I kan begynde den helende proces!

2. Det er en chance for at afsløre noget for din partner, som du måske ikke ved, hvordan du skal dele.

Hvis du har levet ud over dine første to eller tre årtier, bringer du et virvar af livserfaringer med ind i dine forhold. Nogle kalder det “bagage”, og alle har det i varierende grad.

Alligevel lever vi i et samfund, der forstærker behovet for kun at præsentere os selv i det bedste lys. Det betyder ofte, at vi skjuler fejl, dækker over ufuldkommenheder og fejer de grimme detaljer fra fortiden ind under gulvtæppet.

Men når du først indgår i et forhold, bliver det ikke blot stadig mere udfordrende at skjule eller benægte hele den person, du er, men hvis du føler dig tryg ved din partner, vil du måske faktisk give dem adgang til dig på en måde, der føles autentisk og sandfærdig.

Dette kan være ekstremt skræmmende. En terapeut kan hjælpe med at lette samtaler på en måde, der ærer sårbarhed, ærlighed og tillid.

3. Terapi hjælper dig med at håndtere relationer udenfor

At dyrke personlige og professionelle relationer uden for din partner er en del af et sundt og afbalanceret liv. Men svingende krav, skiftende omstændigheder og overlevelse af hverdagens stress kan få dig til at miste din “par-boble” af syne.

Ting som udfordringerne ved børnepasning, en aldrende forælder eller et ubarmhjertigt krævende job kan trække dig væk, distrahere dig fra din partner og med tiden ødelægge jeres forbindelse.

Parterapi København kan hjælpe dig med at bearbejde følelserne i tredjepartsforhold på en måde, der fremmer empati og forståelse for eksterne dynamikker, samtidig med at du udforsker måder at prioritere og dyrke nærhed og støtte inden for partnerskabet.